Eindelijk heb ik een veilige plek gevonden om te chillen!

Als het (te) moeilijk wordt kan ik vluchten naar de INBOKS om te chillen met licht en muziek of me volledig af te sluiten. Via parlofoon kan ik praten met de begeleiding. Als ik de ruimte wil verlaten, kan dit met mijn armband of in contact met de begeleiding. Het doel is om mezelf te beschermen en zoveel mogelijk schade te voorkomen. Dit is geen vrijheidsbeperkende maatregel, het is een preventieve vluchtroute die ik kan verlaten.

De boksbal is bang van mij, ik zal hem een goede mep geven!

Als het (te) moeilijk wordt, kan ik vluchten naar de FYSIEKE INBOKS om te boksen tegen een boksbal, sporten op een mat,… zo kan ik op een veilige manier mijn frustraties uiten. Via een parlofoon kan ik praten met de begeleiding. Als ik de ruimte wil verlaten, kan dit met mijn armband of in contact met de begeleiding. Het doel is om mezelf te beschermen en zoveel mogelijk schade te voorkomen Dit is geen vrijheidsbeperkende maatregel, het is een preventieve vluchtroute die ik kan verlaten.

Ik heb nood aan zuurstof, ik wil frisse lucht!

Als het (te) moeilijk wordt, kan ik vluchten naar de OUTBOKS om op een veilige manier in de buitenlucht te zijn. Ik kan dansen in de regen, bakken in de zon of gewoon de mist voelen. Als ik de ruimte wil verlaten, kan dit met mijn armband of in contact met de begeleiding. Het doel is om mezelf te beschermen en zoveel mogelijk schade te voorkomen Dit is geen vrijheidsbeperkende maatregel, het is een preventieve vluchtroute die ik kan verlaten.


Het wordt te druk in mijn hoofd, ik moet sporten!

Als het (te) moeilijk wordt, kan ik vluchten naar de PLAYBOKS om op een veilige manier buiten te sporten. Ik kan lopen, springen, basketbal of voetbal spelen, mezelf moe maken… Als ik de ruimte wil verlaten, kan dit met mijn armband of in contact met de begeleiding. Het doel is om mezelf te beschermen en zoveel mogelijk schade te voorkomen. Dit is geen vrijheidsbeperkende maatregel, het is een preventieve vluchtroute die ik kan verlaten.

Ik kan zo kwaad worden dat ik een Safeboks nodig heb!

Als het onveilig wordt kan ik vluchten of gebracht worden naar de SAFEBOKS om op een veilige manier tot rust te komen. Dit is een vrijheidsbeperkende maatregel, de deur is gesloten, maar dit is absoluut geen straf, dit is enkel om mezelf te beschermen. Als ik de ruimte wil verlaten, kan dit in contact met de begeleiding. Het doel is om mezelf te beschermen en zoveel mogelijk schade te voorkomen. De tijd is duidelijk aangegeven, er is veel licht en ik kan spreken met de begeleiding via de parlofoon.
Deze maatregel is kort als mogelijk, zo lang als nodig.


Als ik bang ben van mezelf dat ik nare dingen ga doen, wil ik naar de Safeboks!

Als het onveilig wordt kan ik vluchten of gebracht worden naar de SAFEBOKS om mezelf te beschermen. Dit is een vrijheidsbeperkende maatregel, de deur is gesloten, maar dit is absoluut geen straf, dit is enkel om mezelf te beschermen. Als ik de ruimte wil verlaten, kan dit in contact met de begeleiding. Het doel is om mezelf te beschermen en zoveel mogelijk schade te voorkomen. De tijd is duidelijk aangegeven, er is veel licht en ik kan spreken met de begeleiding via de parlofoon.
Deze maatregel is kort als mogelijk, zo lang als nodig.