Wat is veilig traject?

Een veilig traject is een maatregel die door de jeugdrechter wordt opgelegd aan jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar, die zich in een onveilige leefsituatie bevinden en onvoldoende bereikbaar zijn voor de hulpverlening.
Tijdens een veilig traject kan je thuis, in een andere voorziening of tijdelijk in veilig verblijf verblijven. Dit wordt door de jeugdrechter bepaald.

 

Welkom in GRIENTA!

We nemen tijd om te luisteren en je te leren kennen.
We gaan samen aan de slag: we benoemen de zaken zoals ze zijn, nemen ze vast en zoeken samen naar oplossingen.
Grienta biedt een veilig traject aan met als doel veiligheid te organiseren, rust te bieden en nieuwe kansen te creƫren.

 

Groeien!

In een onveilige situatie is het onmogelijk om verbinding aan te gaan en om te leren. In Grienta kan je groeien door samen dingen te doen en te ervaren. We gaan in een veilig traject samen op zoek naar zaken die je goed kan of die je graag zou willen kunnen. We vinden het belangrijk dat je er bij hoort, dingen kan leren op jouw manier en eigen keuzes kan maken. Zo zoeken we terug verbinding met jezelf, de mensen om je heen en de maatschappij.
We nemen een open houding aan en maken duidelijke afspraken. We nemen een gedeelde verantwoordelijkheid. We helpen jou en je omgeving om zaken aan te pakken i.p.v. er van weg te lopen of via conflicten op te lossen. Wij laten niet los als het moeilijk is.